Bichon Havanais

Kennel Biltris

 

Adfærd

 

Bichon Havanais er en livlig og munter selskabshund, den er meget elskelig. Den er især god til børnefamilier, da den er god til børn. Den charmerende lille hund er altid klar på lidt sjov og ballade. Den er meget opmærksom og alarmerer gerne, hvis der sker noget usædvanligt.

 

 

Behov/Træning 

 

Den har brug for megen nærhed og social kontakt til dens familie. Den trives rigtig dårligt alene og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ. Den elsker en frisk gåtur med nye indtryk og positive oplevelser. Den er lydhør og generalt er den god til at komme når man kalder. Dens jagtinstinkt er minimalt.

 

Pels & Pleje

 

Dens lange bløde pels er glat tilliggende eller bølget. Pelsen skal ikke klippes eller rettes til undtagen på poterne. Den skal derimod børstes ofte for, at undgå filter og krøller i pelsen. Bichon Havanais er også det man kalder en allergivenlig hund.

 

Oprindelse

 

Racen Bichon Havanais stammer fra det vestlige middelhavsområde og er oprindelig udviklet langs de spanske kyster. Den er tidligt kommet til Cuba med søfolk på langfart. Den lille hund blev hurtigt efterspurgt af de velbjergede damer på øen, så den blev brugt som en handelsvare og til bestikkelse. Racen levede ubemærket på Cuba langt ind i 1900-tallet men for forholdene på Cuba betød dog senere at den forsvandt helt fra øen, men emigrede til USA sammen med de Cubanske flygtninge. Racen er nu udbredt over det meste af verden.

 

 

Vores Bichon Havanais:

 

 

Bichon Havanais

Kontakt

  • Dorte Alleshauge